Maak kennis met Bananie!
Bananie is geboren in het jaar 2020 in de corona tijd. Bananie is een trotse banaan die graag op avontuur gaat en die erg houdt van reizen, nieuwe vrienden maken en de wereld ontdekken. Bananie heeft graag mensen om zich heen. Niemand mag alleen zijn!
Bananie wil duidelijk maken dat het oké is om anders te zijn. Je mag anders zijn daar is niks mis mee, je kunt met iedereen vrienden worden! Bananie leert de lezer om van zichzelf te houden en heeft als boodschap dat iedereen uniek is.
De eerste avonturen van Bananie beginnen op Curaçao. De kinderboeken van Bananie zullen altijd in 2 talen verkrijgbaar zijn, maar ook tijdens de reis van Bananie komen er meerdere talen aan bod. Bananie verdiept zich namelijk altijd in de taal van het land waar Bananie op bezoek is en spreekt daarom ook verschillende talen!
Het boek wordt aanbevolen voor de leeftijden van 1 tot 10, maar eingelijk is iedereen Bananie’s vriend!
Over de auteur
Emyron Paula, geboren op Curaçao in 1978, is de auteur van Bananie. Hij is niet getrouwd en heeft ook geen kinderen, maar dat weerhield hem er niet van om toch een kinderboek te schrijven. Emyron is van beroep geen auteur, maar werkt al bijna zijn hele leven in de horeca. 20 jaar geleden kwam Emyron naar Nederland om een studie tot verwarmingsmonteur te volgen aan het Deltion College in Zwolle. Toch belandde hij na zijn studie in de horeca en dit bevalt hem prima.
Dat hij ooit een kinderboek zou gaan schrijven had hij nooit verwacht, totdat hij een keer rustig thuis zat en een stemmetje hem vertelde om te gaan schrijven. Hij verwachtte niet dat hij het boek uit zou brengen, maar toen Covid-19 uitbrak veranderde hij van mening. Niet geschoten is altijd mis, dat werd de gedachte. Zo onstond Bananie, het aller-eerste kinderboek van Emyron.
Over de tekenaar
Lois Koster is de illustator achter Bananie. Haar werk wordt vaak omschreven als een mix van eenvoudig en positiviteit. Ze kreeg voordat ze aan Bananie begon dan ook vaak te horen dat haar stijl goed past bij kinderproducten.
Mede daarom was het voor Lois ontzettend leuk dat zij van Emyron de vraag kreeg om Bananie te illustreren. Hierin kreeg ze alle vrijheid. Die vrijheid gebruikte ze om unieke keuzes te maken, bijvoorbeeld om van Bananie een gepelde banaan te maken in plaats van een ongepelde banaan.
Dat het boek tweetalig zou zijn was alleen maar een extra motivatie voor Lois. Om dit educatieve en interactieve verhaal wat verder uit te breiden heeft ze daarom ook een landkaart toegevoegd in het boek, zo dat iedereen de avondturen van Bananie tot op de voet kan volgen.
Bananie is vriendjes met CliniClowns Curaçao
Bananie denkt ook aan anderen en Bananie staat altijd klaar om anderen te helpen. Daarom heeft bananie besloten om zich in te zetten voor CliniClowns Curaçao. Dit vindt Bananie belangrijk, omdat Bananie net als de CliniClowns graag mensen aan het lachen maakt.
Wanneer je een boek of merchandise van Bananie koopt gaat 5% van de opbrengst naar CliniClowns Curaçao.
Over CliniClowns Curaçao
Stichting CliniClowns Curaçao biedt afleiding en plezier aan kinderen die het moeilijk hebben door ziekte of handicap en aan mensen met dementie op Curaçao. De clowns zijn getrainde professionals en de bezoeken aan de instellingen zijn gratis. De stichting is geheel afhankelijk van giften uit de samenleving en alle hulp wordt dan ook enorm gewaardeerd! Voor meer informatie bekijk de website van de CliniClowns Curaçao.